Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Engelse vervolgstudie

In 2014 ontwikkelden we plannen om een kleinschalig beroepsopleidingsinstituut voor goed Engels onderwijs te starten op de PDO High School. Dat kreeg de naam Bridging Program. We hebben met steun van Wilde Ganzen een kaslokaal ingericht met moderne faciliteiten.

Deelnemers
Leerlingen die klaar zijn met hun middelbare school kunnen deelnemen aan het programma. Sinds 2015 volgen maar liefst 150 jongeren dagelijks lessen en doen aan zelfstudie. Naast jongeren uit The Golden House nemen ook jongeren uit andere woongroepen deel aan het programma. Dat geldt ook voor docenten en stafleden van de PDO High School. Hierdoor zal uiteindelijk het Engelse onderwijs op de hele school verbeteren.

Community
Er is een heuse community ontstaan op het schoolterrein. De jongeren studeren samen en gaan samen op stap. Vanuit het programma worden er diverse inspirerende activiteiten georganiseerd. De jongeren ontmoeten elkaar ook op Facebook. Het programma heeft een eigen Facebook-pagina.