Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Persoonlijke ontwikkeling

Trainingen voor persoonlijke ontwikkeling
Bridging is inmiddels veel meer dan een opleidingsinstituut voor goed Engels onderwijs. Er worden gedurende het jaar diverse trainingen gegeven die waardevol zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de jongvolwassenen. In Nederland is het heel normaal dat je op school talenten ontwikkelt, werkt aan zelfvertrouwen, jezelf goed leert uiten, leert discussiëren en debatteren, alsmede verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid ontwikkelt. In Myanmar is dat niet vanzelfsprekend. De jongeren die klaar zijn met hun middelbare school beschikken niet over deze vaardigheden en lopen tijdens hun vervolgstudie en werk tegen deze tekortkomingen aan. Daarom verzorgen we in Bridging intensieve trainingen op het gebied van:

  • Self-awareness (externe training, 2 weken)
  • Self-confidence (interne training, 1 week)
  • Debat (interne training, 1 week)
  • Exam preparation (interne training gedurende 1 maand)
  • Yoga (lessenreeks)

De trainingen zijn zeer populair bij de jongeren en er wordt massaal op ingeschreven. We voorzien hiermee in een enorme behoefte en we krijgen hierbij alle steun van het management van de school, omdat men persoonlijke groei ziet bij de jongeren.