Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Zar Ni Khaing
Zar Ni Khaing
Leeftijd: 20
Geboortedatum: 14-04-1999
Geslacht: meisje
Nationaliteit: Myanmar
Religie: Boeddhistisch
Vader: U Khin Maung Shwe
Beroep vader: Boer
Moeder: Daw San Wai
Beroep moeder: Huisvrouw
Adres: Yay Twin Kone Village, Latputta Township
Slachtoffer van: Cycloon Nargis
Biografie: Ons huis is door de cycloon Nargis weggevaagd. Ik vond mijn vader gelukkig snel en we hebben onderdak gevonden in een groot huis. De volgende ochtend kon ik mijn moeder en jongste broer niet vinden. Die zijn gestorven. Later zijn we nog twee keer verhuisd. Uiteindelijk ben ik met een oudere broer naar de school gekomen. Mijn vader en mijn broers en zussen wonen nog in mijn geboortedorp.
Leerjaar: 11
Leukste vak: Engels & Wiskunde
Toekomstplannen: Ik wil dokter worden en een leuke man vinden. Ik zou graag heel veel geld willen verdienen, zodat ik kinderen kan helpen die geen ouders meer hebben.
Liefste wens: Ik zou na de middelbare school graag een jaar in Nederland willen studeren. Om beter Engels te leren wil ik graag een laptop met een woordenboek erop.
Sponsorouder(s): Wim
Plaats: Nijmegen
Naar het overzicht van de niet gesponsorde (wees)kinderen Naar het overzicht van de gesponsorde (wees)kinderen