Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

The Golden House

Toegewijde stafleden
Het eerste project van stichting World Child Care was de opvang van 70 kinderen die in mei 2008 door de cycloon ‘Nargis’ één of beide ouders verloren hadden. Deze kinderen waren in het begin erg getraumatiseerd. Vaak hadden ze ook broertjes en zusjes voor hun ogen zien verdrinken. Niet verwonderlijk dat we in het begin veel angstige, stille en verdrietige kinderen aantroffen. Maar daar kwam snel verandering in dankzij de toegewijde stafleden, die de leiding kregen over het weeshuis. De hoofdleidster Yi Mon en haar drie assistentes Cho Cho, Tsai Tsai en Di Di verrichten enorm veel goed werk voor deze kinderen. Ze leven 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per week samen met de kinderen. Zelf slapen ze in het meisjeshuizen. Het jongenshuis staat onder leiding van Nyein Chan, Myo Myn Zaw en Denay Lin, drie jongemannen die dat op vrijwillige basis doen.

Uitbreiding van woongroep
Vanaf 2010 is The Golden House jaarlijks uitgebreid. Er wonen inmiddels zo'n 200 kinderen in The Golden House, verdeeld over drie huizen. Dat zijn niet alleen weeskinderen, maar ook kinderen uit arme of gebroken gezinnen, kinderen van etnische afkomst en kinderen die door omstandigheden uit huis geplaatst zijn. Van de oorspronkelijke groep van 70 weeskinderen wonen er nog 25 in The Golden House. De andere 45 wonen weer bij hun familie in hun geboortedorp of hebben een relatie gekregen en werk gevonden, en wonen nu in de stad.

Saamhorigheid
De samenstelling van The Golden House wisselt jaarlijks deels. De woongroep is onder de bezielende leiding van de stafleden uitgegroeid tot een grote, hechte familie. Iedereen is begaan met elkaar, de kinderen helpen goed mee met koken en opruimen, en er wordt goed gestudeerd. De naam The Golden House hebben de kinderen zelf bedacht, omdat ze het beu waren om steeds als 'Nargis-kinderen' bestempeld te worden. Hun blik is op de toekomst gericht en niet op het verleden.