Besteding donatie Martens en Van Oord

Besteding donatie Martens en Van Oord

Geplaatst op: zondag 08 september 2013

Stichting World Child Care mocht rond de kerst een prachtige donatie van 5.000 euro ontvangen van het bedrijf Martens en Van Oord. Medewerkers konden goede doelen aandragen, waaruit de directie er vijf koos. Iedereen die een goed doel had aangedragen, moest dat presenteren. Stichting World Child Care werd vertegenwoordigd door Camiel van der Heiden. Hij is zowel werknemer bij Martens van Oord als lid van de stichting. Uiteindelijk werd het project van stichting World Child Care één van de drie uitverkoren pojecten.

Het geldbedrag hebben we ingezet voor de herbouw van huis 2 voor een deel van de kindergroep. Om de medewerkers van Martens van Oord op de hoogte te houden, heeft Camiel onlangs een artikel geschreven voor het intranet van het bedrijf. Op die manier kon men lezen dat de donatie goed besteed is. Camiel schreef:

Met hulp van de gift van 5.000 euro is gestart met het bouwen van een stenen huis voor de meisjes. De totale kosten zijn 60.000 euro en de MvO-gift maakt daar een wezenlijk deel van uit. Als het af is, biedt het huis onderdak voor 30 meisjes die er gaan slapen, leren, ontspannen en mediteren. De verwachting is dat het huis rond oktober 2013 gereed en bewoonbaar is. De begane grond en eerste verdieping zijn dan voorzien van deuren, blinden voor de ramen, een houten vloer, een was- en doucheruimte, stapelbedden, vertilatoren en elektriciteit. De watervoorziening d.m.v. een tank, geplaatst op de tweede verdieping, is dan ook operationeel. Op de foto zien jullie een impressie van de stand van zaken op 19 augustus.