Deelnemers & Financiering

English & Life Skill Program

In 2014 zijn we op de PDO High School een English & Life Skill Program gestart. In een periode van drie jaar werken jongeren en jongvolwassenen aan hun Engelse vaardigheden en aan meta-vaardigheden als eigenaarschap, communicatie en kritisch denken. We noemen het programma ook wel Bridging, omdat het een brug vormt tussen middelbare school enerzijds en vervolgstudie en werk anderzijds. We hebben met steun van sponsors en Wilde Ganzen een klaslokaal ingericht met moderne faciliteiten.

Deelnemers

Sinds 2015 volgen maar liefst 150 jongeren en jongvolwassenen dagelijks lessen en doen aan zelfstudie. Leerlingen die klaar zijn met hun middelbare school kunnen deelnemen aan het programma. Dat zijn jongeren uit The Golden House en The Hostel, maar ook jongeren uit andere woongroepen op de PDO High School. Ook docenten en stafmedewerkers van de school en daarbuiten nemen deel. Inmiddels spreken heel veel jongeren en jongvolwassenen goed Engels en zijn hun meta-vaardigheden enorm verbeterd.

Community

Er is een heuse community ontstaan op het schoolterrein. De jongeren studeren samen en gaan samen op stap. Vanuit het programma worden er diverse inspirerende activiteiten georganiseerd. De jongeren ontmoeten elkaar ook op Facebook. Het programma heeft een eigen Facebook-pagina.

Financiering van het programma

Sinds 2016 is een Nederlands fonds, dat aangesloten is bij Ars Donandi, bereid om het project structureel financieel te ondersteunen. Ook wordt er geld ingezet van sponsoracties die we als stichting in Nederland opzetten.