Kinderen & Jongeren

Samenstelling van de groepen

De 400 kinderen en jongeren die in The Golden House en The Hostel wonen, vormen een gemêleerd gezelschap. De jongste is vier jaar en de oudste achttien. De junior stafleden, die samen met de kinderen in de woongroepen leven, zijn negentien tot begin twintig. De samenstelling van de groep is als volgt:

  • Alle kinderen en jongeren komen uit arme gezinnen.
  • Twee derde van de kinderen en jongeren zijn van een etnische minderheid.
  • Zo’n twintig kinderen en jongeren zijn door de overheid uit huis geplaatst.
  • Enkele jongeren behoren nog tot de groep van 70 weeskinderen waar het project ooit mee begonnen is.

Schoolsysteem

Myanmar kent het schoolsysteem van primary school (grade 1 t/m 5), middle school (grade 6 t/m 9) en high school (grade 10 t/m 12). In veel etnische gebieden staat geen high school. Dit betekent dat ouders hun kinderen naar de grotere steden brengen om daar hun middelbare school af te maken. Vaak zitten daar diverse redenen achter:

  • De ouders kunnen het staatsonderwijs niet betalen en op de PDO High School is het onderwijs gratis.
  • In de provincies waar de kinderen en jongeren vandaan komen zijn geen high schools.
  • In de provincies zijn conflicten met de Myanmarese overheid en is het niet veilig.
  • In de provincies is soms nog sprake van kinderarbeid of kinderhandel.

Kindsponsoring

Om de woongroepen The Golden House en The Hostel te steunen, kunt u een kind sponsoren. Het gaat daarbij om gezonde voeding, kleding en schoolspullen. Uiteraard komt het geld ten goede aan de hele groep. Maandelijkse sponsoring kan voor 10, 20 of 30 euro per maand. Als u dat leuk vindt, kunnen we u verbinden aan een specifiek kind in onze woongroepen, maar dat hoeft niet per se.

Klik hier om het sponsorformulier downloaden. Wanneer wij uw formulier ontvangen hebben, ontvangt u een bevestigingsbrief met daarin de betalingsgegevens.

Mocht u een specifiek kind willen gaan sponsoren dan ontvangt u een welkomstbrief met daarin de (contact)gegevens, een korte biografie en een foto van uw sponsorkind. U kunt daarna per e-mail of Facebook Messenger persoonlijk contact onderhouden met uw sponsorkind. Het is ook mogelijk om een klein presentje mee te geven voor uw sponsorkind als één van de bestuurders of vrijwilligers het project bezoekt. Mocht u in de toekomst zelf uw sponsorkind willen bezoeken in Myanmar dan helpen wij u daar graag bij. Dat zal werkelijk een onvergetelijke ervaring zijn voor u en uw kind.

Kinderen die een sponsorouder zoeken

Hieronder treft u enkele kinderen en jongeren aan die momenteel nog niet gesponsord worden, maar waarvoor dit belangrijk en fijn is. Ze hebben over het algemeen al veel meegemaakt in hun jonge leven en/of hebben ouders die niet of nauwelijks voor hen kunnen zorgen. Door uw sponsoring biedt u hen toekomstperspectief.

Ei Thazin Myat (18)
Ik woon al sinds 2010 in The Golden House. Ik wil graag zangeres worden, maar onze hoofdleidster Yi Mon zegt altijd dat ik beter toneelspeelster kan worden. Een computershop runnen lijkt me ook wel wat.
Kaung Htet Myat (22)
Ik woon al sinds 2010 in The Hostel. Het is mijn droom om leraar te worden. Ik hou van zingen en van koken. Later wil ik graag een eigen auto en mooie kleren.