Bestuur & Vrijwilligers

Bestuur

Het bestuur van stichting World Child Care bestaat vijf personen, die ieder met hun eigen expertise en motivatie vorm en inhoud geven aan de organisatie:

Lucas Harms - Voorzitter
Lucas is gepensioneerd arts. Hij is de voorzitter van de stichting en het aanspreekpunt voor het beleid. Lucas leidt de vergaderingen en onderhoudt samen met Nico de contacten met de externe partners. Ook zoekt hij actief naar nieuwe projectpartners.
Nico Schoenmakers - Secretaris
Nico was docent beeldende vorming en communicatiemedewerker op een middelbare school. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw in Frankrijk en verhuurt hij vakantie-appartementen. Hij is verantwoordelijk voor de operationele zaken en de externe communicatie van de stichting. Hij bezoekt het project tweemaal per jaar en onderhoudt de lokale contacten. Hij schrijft de sponsoraanvragen en rapportages voor de partners.
Camiel van der Heiden - Penningmeester
Camiel is in het dagelijks leven project- en omgevingsmanager bij een groot aannemersbedrijf. Hij beheert de financieringsstromen van de stichting en maakt de financiële rapportages. Hij ondersteunt de stichting met zijn technische kennis, helpt bij het opzetten van sponsoracties en geeft presentaties.
Frederique Schoenmakers - Bestuurslid
Frederique is professioneel verhalenverteller en onderhoudt namens de stichting nauw contact met de mensen die een kind sponsoren en verzamelt nieuws en actualiteiten over Myanmar voor het bestuur en de leden.
Laura van de Wiel - Bestuurslid
Laura heeft in 2016 drie maanden stage gelopen in Myanmar en is nu docent in het basisonderwijs. Ze adviseert het bestuur over onderwijskundige zaken, het kindsponsorprogramma en helpt studenten bij het realiseren van stages in Myanmar.

Vrijwilligers

Stichting World Child Care heeft ook een aantal betrokken vrijwilligers. Zij adviseren het bestuur en helpen mee waar het kan. De vrijwilligers zijn:

Joke Huisintveld - Vrijwilliger
Joke is creatief therapeut en bezoekt jaarlijks het project in Myanmar voor een periode van twee maanden. Ze onderneemt met de kinderen alle mogelijke creatieve activiteiten en verzorgt creatieve modules in ons Briging-programma voor de jongeren die klaar zijn met hun middelbare school.
Miriam Spijkers - Vrijwilliger
Miriam was jarenlang directeur van een basisschool en adviseert het bestuur ten aanzien van onderwijskundige zaken op de PDO High School. Met haar uitgebreide netwerk creëert ze kansen voor sponsoracties op scholen en in samenwerking met kerken.
Annemarie Straatsma - Vrijwilliger
Annemarie is NT2-docent voor anderstaligen en statushouders. Ze heeft veel contact met Fontys Pabo. Ze houdt zich o.a. bezig met uitwisselingsprojecten van studenten die een tijdlang in Myanmar les willen geven.