Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Corona in Myanmar

Corona in Myanmar Het lijkt alsof Myanmar nog niet veel corona-besmettingen heeft. Het corona-virus is officieel vastgesteld bij vijf personen. Een overheidsfunctionaris zei onlangs dat dit mogelijk door de Birmese levensstijl en voeding komt. Deskundigen noemen deze uitspraak gevaarlijk en zeer onverantwoord. Ze vrezen dat het virus zich razendsnel aan het verspreiden is. Er zijn echter pas zo'n 300 mensen getest.

De gezondheidszorg in Myanmar is - op een aantal goede privéklinieken na - niet ingericht op een grootschalige uitbraak. Mensen die ziek worden, bezoeken vaak niet het ziekenhuis, omdat ze dat niet kunnen betalen. Ze sterven thuis en kunnen in dit geval hele dorpen besmetten.

Dagelijks gaan 10.000 Birmezen over de grens in China werken. Een grens die meer dan 2000 kilometer lang is. In 2019 bezochten 300.000 Chinsese toeristen Myanmar. Het zou vreemd zijn als het land verschoond zou blijven van een grootschalige uitbraak. Het lijkt er gelukkig op dat de regering inmiddels een beetje wakker geschud is. Wordt vervolgd...

Extern nieuws