Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Dertien doden bij brand op moslimschool

Dertien doden bij brand op moslimschool Dertien personen, onder wie ook kinderen, zijn om het leven gekomen bij een brand in een moslimschool in het centrum van Yangon. Dat heeft de politie van de voormalige hoofdstad van Myanmar bekend gemaakt. Volgens de eerste aanwijzingen gaat de politie uit van een ongeluk. ‘We denken dat de brand het gevolg is van een kortsluiting', aldus politiebronnen. De brand ontstond dinsdag 2 april in de vroege uurtjes. De brandweer kon het vuur blussen. De dertien slachtoffers maakten deel uit van een groep van zeventig personen die in de school sliep. ‘De rest van de kinderen kon in veiligheid worde gebracht'.

De brand vond plaats op het moment dat de hevige spanningen tussen moslims en boedhisten weer wat aan het afnemen zijn. Op 20 maart laaide het religieus geweld op in het centraal gelegen Meiktila, waarna het oversloeg naar andere plaatsen. Alles samen kwamen 43 mensen om bij het geweld. De rust keerde pas weer in Meiktila na tussenkomst van het leger en het afkondigen van de noodtoestand.

Extern nieuws