Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Doden en evacuaties door noodweer

Doden en evacuaties door noodweer De aanhoudende hevige moessonregens in Zuidoost-Azië hebben overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt, waarbij minstens twintig mensen omkwamen. In het oosten van Myanmar moesten tienduizenden mensen hun huizen verlaten. In de deelstaat Karen, zijn meer dan 25.000 mensen geëvacueerd door de overstromingen, aldus een lokale functionaris. In de staat Mon gaat het om een duizendtal geëvacueerden. Door het slechte weer en aardverschuivingen is het heel moeilijk bepaalde gebieden te bereiken.

In het noordwesten van Vietnam kwamen zes mensen om bij overstromingen, terwijl sinds vorige week dertien mensen omkwamen in de Indonesische stad Ambon en de provincie Gorontalo. Een iemand stierf bij een aardverschuiving in Chiang Rai, op 700 kilometer ten noorden van Bangkok. In Ambon zoeken reddingswerkers nog naar vijf mensen die vermist zijn sinds de overstromingen en aardverschuivingen op dinsdag, waarbij negen mensen omkwamen. De Vietnamese autoriteiten schatten de schade op 5 miljoen dollar (3,76 miljoen euro). Meer dan 200 huizen en 3.700 hectare rijst- en groentevelden zijn vernield.

De brug tussen Thailand en Myanmar over de Moei-rivier is tijdelijk gesloten voor handel. In de stad Mae Sot viel 191 millimeter neerslag, een record. De Moei trad buiten zijn oevers en zette Mae Sot, op 390 kilometer ten noordwesten van Bangkok, en het Myanmarese Myawadi onder water. De grensovergang is belangrijk voor de handel tussen Thailand en Myanmar. Het dagelijkse volume omvat 9,6 miljoen dollar aan goederen.

Extern nieuws