Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Drie miljoen subsidie voor Myanmar

Drie miljoen subsidie voor Myanmar Myanmar krijgt drie miljoen extra van de Nederlandse staat om de ontwikkeling van het watermanagement te bevorderen. Het geld wordt onder andere gebruikt om Myanmarese ambtenaren te trainen en om een Nederlandse watercoƶrdinator aan te stellen, zo maakte minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) onlangs bekend. Ploumen ontvouwde haar plannen na een lunch met de Myanmarese president Thein Sein, die begin september in Nederland op bezoek was.

Volgens Ploumen is het land gebaat bij hulp. "Het land behoort tot de landen die de afgelopen jaren het zwaarst getroffen zijn door waterrampen. Onze experts hebben de kennis het land te helpen." Nederland en Myanmar werken al enkele jaren samen op het gebied van watermanagement. Zo zoekt een team van experts sinds januari naar oplossingen om overstromingen in het land in de toekomst te voorkomen. Ploumen bezocht Myanmar vorig jaar met een bedrijvendelegatie om de handelsbetrekkingen te stimuleren.

Extern nieuws