Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Ons nieuws

Engelse methode voor Bridging programma

Engelse methode voor Bridging programma In november heeft Natascha Verdurmen namens de stichting een werkbezoek gebracht aan de PDO High School. Sinds twee jaar draaien we daar met succes het zogenaamde Bridging programma. Dat zijn dagelijkse Engelse lessen voor jongeren die reeds klaar zijn met de middelbare school. We bieden dat op vijf niveaus aan. Ze krijgen intensief Engelse les, volgen lessen over cultuur, wetenschap en burgerschap en nemen actief deel aan discussiegroepen. Dat zijn niet alleen jongeren van onze woongroep The Golden House, maar ook stafleden en docenten van de school en studenten van buiten.

Inmiddels is het Bridging programma een goedlopend concept, dat we als stichting de komende jaren graag blijven ondersteunen. Er is echter nog één hobbel te nemen: De implementatie van een goede Engelse methode, zoals die van het Cambridge Centre. Natascha heeft samen met Nann Myint, de lokale coördinatrice, gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van het Britse consulaat en het Cambridge Centre. Ook heeft ze intensief gesproken met de lokale docenten. We hebben goede afspraken kunnen maken over de implementatie van de Cambridge methode, (digitaal) lesmateriaal, toetsen en certificering.

Klik hier om het Bridging programma te volgen op Facebook.

Ons nieuws