Fioretti zamelt zevenduizend euro in

Fioretti zamelt zevenduizend euro in

Geplaatst op: dinsdag 09 april 2013

"Ik vind het belangrijk dat de weeskinderen in Myanmar, waarvoor we actie gevoerd hebben, ook gewoon kind kunnen zijn." Aan het woord is Marilène (14), tweedejaars leerling op het praktijkonderwijs (PrO) van het Fioretti College in Veghel. Ze heeft met haar € 95,- het meeste opgehaald van alle leerlingen die zich ingespannen hebben voor de jaarlijkse Derde Wereldactie. Dat waren dit jaar de eerstejaars leerlingen mavo-vmbo en de onderbouwleerlingen van PrO. "Ik ben op een middag bijna heel Zijtaart afgeweest", vertelt Marilène met een lach.

De motivatie
Op de afdeling mavo-vmbo spande Jet (12) uit klas k1e de kroon. Ze wist maar liefst € 90,- bij elkaar te sprokkelen. "Ik wil dat deze kinderen in een goed huis kunnen leven", geeft ze aan. Lony (13) uit klas m1k knikt instemmend. "Ik hoop dat ze ooit kunnen leven zoals wij hier in Nederland", geeft ze aan. Haar bijdrage van € 80,- is een mooie score. Silke (12) uit klas k1h haalde bijna € 75,- op met een heel bijzondere aanpak. "Ik heb cupcakes gebakken en daarvan pakketjes gemaakt. Die pakketjes heb ik verkocht aan mijn vriendinnen, mijn klasgenootjes en de leraren op school." Simona (13) uit klas 1b van het praktijkonderwijs steekt haar motivatie om bijna € 70,- euro op te halen niet onder stoelen of banken: "Die kinderen hebben het gewoon hard nodig en wij hebben het best goed." Dat was voor Wesley (15) uit klas 3a van het praktijkonderwijs de reden om zijn hele straat af te gaan en ook nog een bezoekje te brengen aan zijn oude basisschool. Zijn inspanningen leverden het beste resultaat op voor leerjaar 3 van praktijkonderwijs, namelijk € 50,-. Uit handen van Nico Schoenmakers van stichting World Child Care kregen de zes leerlingen elk een bioscoopbon.

Voorbereiding op school
Voorafgaande aan de sponsorloop hebben alle leerlingen van Nico Schoenmakers een gastles gekregen en hebben ze tijdens de lessen Mens & Maatschappij kennis gemaakt met het land en de bevolking. Ze hebben ook kennis mogen maken met de sympathieke en hard studerende groep (wees)kinderen. Voor deze groep kinderen hebben de leerlingen van het Fioretti College sponsorgeld opgehaald bij (groot)ouders, familie, vrienden en buren.

De sponsorloop
Ter afsluiting van de Derde Wereldactie hebben de leerlingen op dinsdag 9 april een sportieve prestatie geleverd. De leerlingen van PrO hebben een mooie wandeling van bijna drie uur gemaakt door het buitengebied van Veghel. De eerstejaars leerlingen mavo-vmbo moesten een flinke inspanning leveren. Op het sportpark in Veghel was een hardlooproute uitgezet. Daar mochten alle eerstejaars zich in het zweet lopen. Maar dat deden ze graag en de sfeer was goed!

Prachtige opbrengst
De opbrengst van de actie is om precies te zijn € 7.047,51. Stichting World Child Care dankt alle leerlingen en alle gulle gevers voor hun belangstelling, steun en inzet!