Geslaagd werkbezoek eind februari

Geslaagd werkbezoek eind februari

Geplaatst op: maandag 10 maart 2014

Onze secretaris Nico Schoenmakers heeft eind februari een werkbezoek gebracht aan het project in Mandalay. Het was een vruchtbaar en hartverwarmend bezoek. Er stonden veel zakelijke aangelegenheden op het programma. Met U Nayaka, het hoofd van de PDO High School, is de herverdeling van de kinderen over de woongroepen besproken. De nieuwbouw van huis 2 was gereed en dus was het moment aangebroken om alle grote meisjes te verhuizen naar het nieuwe huis en de jongens vanuit het bamboehuis te verhuizen naar The Pandaw House.

Dat was een blijde gebeurtenis, met name voor de 47 jongens, die de afgelopen vier jaar in een bamboehuis gewoond hebben. Dat was voor de maatstaven op de school redelijk primitief. De woonvoorziening is nu helemaal op orde. De komende jaren zal die niet verder uitgebreid worden en zal er alleen onderhoud gepleegd worden.

Besteding sponsorgeld
Uiteraard heeft weer veel sponsorgeld een goede bestemming gekregen. Er zijn schoolspullen, schooluniformen, kleding, slippers, toiletartikelen en andere basisbenodigdheden voor alle 150 kinderen aangeschaft. Ook zijn er keukenspullen, apparatuur en opbergkasten gekocht. Er zijn boekenplanken, tafels en stoelen besteld en gemaakt in de timmerwerkplaats. Ook is huis 1 aan de buitenkant gedeeltelijk opnieuw geschilderd.

Overleg
De stafsalarissen en de Engelse bijles voor de kinderen zijn besproken met het hoofd van de school. Met een Duitse NGO is de succesformule van The Golden House doorgesproken. Die NGO wil de formule graag kopiëren naar een andere woongroep op het schoolterrein en vraagt daarbij onze hulp.

Vervolgstudie
Met de studenten die de deeltijd universiteit bezoeken, heeft Nico een motivatiegesprek gehouden. Ook is met de staf gesproken over de oudere kinderen en hun inzet voor de woongroep, in ruil voor hun vervolgstudie.

Nieuwe promotiefilm
Nico heeft ook een script geschreven voor een nieuwe promotiefilm, met als titel 'I have a dream...'. Daarna heeft hij drie dagen lang opnames gemaakt, mensen geïnterviewd en zaken in scène gezet voor deze film.

Ontspanning
Naast alle zake aangelegenheden was er ook veel tijd voor vriendschappelijke gesprekjes met kinderen, een leuke zwemexcursie, een bezoek aan de ouders van de hoofdleidster, een karaoke-avond en het overhandigen van de presentjes van de sponsorouders uit Nederland.

Reisverslag
Klik hier om het complete reisverslag van het werkbezoek te lezen.