Geslaagd werkbezoek eind juli

Geslaagd werkbezoek eind juli

Geplaatst op: vrijdag 15 augustus 2014

Onze secretaris Nico Schoenmakers en zijn vrouw Frederique hebben eind juli een werkbezoek gebracht aan het project in Mandalay. Het was een vruchtbaar en hartverwarmend bezoek. Er stonden veel zakelijke aangelegenheden op het programma. Met U Nayaka, het hoofd van de PDO High School, is plotselinge uitbreiding van de groep besproken. Tijdelijk eten er 120 jongeren mee in het weeshuis. Zij kunnen op de school de laatste twee jaar van hun middelbare school doorlopen en slapen tijdelijk in twee zalen in het schoolgebouw, totdat hun nieuwe onderkomen klaar is. Het is de bedoeling dat ze dan zelf gaan koken.

Vervolgstudie
Veel jongeren die afgestudeerd zijn zouden graag verder willen studeren. Dat kan een beroepsopleiding of een goede studie Engels zijn, met daaraan gekoppeld een officieel examen. World Child Care heeft een Nederlandse stichting gevonden die gaat helpen bij het opzetten van een goede studie Engels. De plannen zijn besproken met het schoolhoofd en de hoofdleidster. Met de studenten die de deeltijd universiteit bezoeken, heeft Nico een motivatiegesprek gehouden. Ook is met hen gesproken over hun inzet voor de woongroep, in ruil voor hun vervolgstudie.

Besteding sponsorgeld
Uiteraard heeft weer veel sponsorgeld een goede bestemming gekregen. Er zijn schoolspullen, schooluniformen, kleding, slippers, toiletartikelen en andere basisbenodigdheden voor alle 150 kinderen aangeschaft. Ook zijn er keukenspullen en een opbergkast gekocht. Er zijn kleine tafels en stoelen besteld in de timmerwerkplaats voor de jonge kinderen.

Overleg
Over de Engelse bijles voor de jongere kinderen is gesproken met de betreffende docente. Er zijn goede afspraken gemaakt voor dit schooljaar.

Nieuwe promotiefilm
De nieuwe promotiefilm van het project is getoond aan de kinderen. Die reageerden erg enthousiast op alle beelden waarop ze zichzelf en elkaar herkenden.

Ontspanning
Naast alle zake aangelegenheden was er ook veel tijd voor vriendschappelijke gesprekjes met kinderen, een leuke excursie naar de dierentuin en het openbare zwembad, een bezoek aan de ouders van de leidsters en het overhandigen van de presentjes van de sponsorouders uit Nederland.

Reisverslag
Klik hier om het complete reisverslag van het werkbezoek te lezen.