Geslaagd werkbezoek eind juli

Geslaagd werkbezoek eind juli

Geplaatst op: vrijdag 31 juli 2015

Onze secretaris Nico Schoenmakers en zijn vrouw Frederique hebben eind juli een werkbezoek gebracht aan het project in Mandalay. Het was een vruchtbaar en hartverwarmend bezoek. Er stonden veel zakelijke aangelegenheden op het programma. Met U Nayaka, het hoofd van de PDO High School, is gesproken over de gang van zaken in The Golden House, over nieuwbouw voor de etnische woongroep en over het succesvolle Bridging programma. Met vijf meisjes en de hoofdleidster is een bezoek gebracht aan de geboortedorpjes van de kinderen in het deltagebied in het zuiden van Myanmar.

The Golden House
Tot onze grote vreuge is het aaantal kinderen in onze woongroep The Golden House weer gereduceerd tot normale proporties, namelijk 180 kinderen en jongeren. In overleg met hoofdleidster Yi Mon zijn er inkopen gedaan, heeft er onderhoud aan de gebouwen plaatsgevonden, zijn er nieuwe spullen gekocht en zijn er plannen gemaakt voor de toekomst.

Bridging programma
Het Bridging programma loopt inmiddels als een trein. Meer dan 150 jongeren volgen op diverse niveaus Engelse les. Zo'n 25 jongeren van The Golden House, die klaar zijn met hun middelbare school, volgen deze lessen. Veel hen hen werken inmiddels als staflid of docent voor de kleinste kinderen op het schoolterrein. Er wordt ook aandacht besteed aan algemene kennis, cultuur, wetenschap en burgerschap. We hebben als stichting besloten om dit programma de komende jaren verder te ondersteunen en om een goede Engelse methode te implementeren.

Etnische woongroep
De 180 meisjes die in de etnische woongroep verblijven, leven onder slechte omstandigheden. De twee gebouwen zijn overvol, donker en onderkomen. De sanitaire voorzieningen zijn minimaal. We hebben besloten om te kijken of we op termijn voor deze meisjes een nieuwe woonvoorzieningen kunnen plaatsen. Daarvoor zullen we alle registers open moeten trekken, want een nieuw gebouw kost meer dan een ton. Een belangrijke eis van onze stichting is dat er fulltime staf geplaatst wordt op de woongroep. Die eis zal ingewilligd worden door U Nayaka, het schoolhoofd.

Bezoek aan het deltagebied
Met vijf meisjes, die al sinds de start van het weeshuis in oktober 2008 in The Golden House wonen, is een bezoek gebracht aan hun geboortedorpjes. Die dorpjes liggen in het deltagebied in het zuiden van Myanmar. Daar heeft in mei 2008 de cycloon 'Nargis' huisgehouden. Het was een bijzondere reis en het weerzien van de meisjes met hun familie was hartverwarmend. De hevige overstromingen in het zuiden van Myanmar maakten de reis extra spannend.

Verslaglegging
Klik hier om het complete geïllustreerde reisverslag te bekijken.
Klik hier om foto's van het werkbezoek te bekijken.
Klik hier om de promotiefilm van het project te bekijken.