Geslaagd werkbezoek eind juli

Geslaagd werkbezoek eind juli

Geplaatst op: zondag 21 augustus 2016

Onze secretaris Nico Schoenmakers en zijn vrouw Frederique hebben eind juli een werkbezoek gebracht aan het project in Mandalay. Het was een vruchtbaar en hartverwarmend bezoek. Er stonden veel zakelijke aangelegenheden op het programma. Met U Nayaka, het hoofd van de PDO High School, is gesproken over de gang van zaken in The Golden House, over nieuwbouw voor de etnische woongroep en over het succesvolle Bridging programma. Maar er was ook tijd voor leuke dingen, zoals een bezoek met de kinderen aan het zwembad en een bezoek aan de ouders van hoofdleidster Yi Mon.

The Golden House

Het aantal kinderen in onze woongroep The Golden House is gestegen tot 200. Er bleken na de zomervakantie in april-mei meer jongeren dan verwacht terug te komen om het laatste studiejaar over te doen. Inmiddels waren er veel kleine kinderen van etnische afkomst in de huizen geplaatst. In overleg met hoofdleidster Yi Mon zijn er inkopen gedaan, heeft er onderhoud aan de gebouwen plaatsgevonden, zijn er nieuwe spullen gekocht en zijn er plannen gemaakt voor de toekomst.

Bridging programma
Het Bridging programma loopt uitstekend. Meer dan 150 jongeren volgen op drie niveaus Engelse les. Zo'n 25 jongeren van The Golden House, die klaar zijn met hun middelbare school, volgen deze lessen. Veel hen hen werken inmiddels als staflid of docent voor de kleinste kinderen op het schoolterrein. Er wordt ook aandacht besteed aan algemene kennis, cultuur, wetenschap en burgerschap. We hebben als stichting besloten om dit programma de komende jaren verder te ondersteunen en om een goede Engelse methode te implementeren. In november gaan de studenten van niveau 2 en 3 een officieel Cambridge examen doen.

Etnische woongroep
De 200 meisjes die in de etnische woongroep verblijven, leven onder slechte omstandigheden. De twee gebouwen zijn overvol, donker en onderkomen. De sanitaire voorzieningen zijn minimaal. We zijn al een jaar zeer actief sponsors aan het werven. Daarvoor hebben we alle registers opengetrokken, want een nieuw gebouw kost 170.000 euro. Dat is inclusief inrichting en inclusief een tijdelijke woonvoorziening. Inmiddels is er al aan onze eis voldaan dat er fulltime staf op d groep geplaatst wordt.