Geslaagd werkbezoek in februari

Geslaagd werkbezoek in februari

Geplaatst op: zondag 05 maart 2017

In februari heeft onze secretaris Nico Schoenmakers een werkbezoek gebracht aan het project in Mandalay. Het was zoals altijd een zinvol en hartverwarmend bezoek. Er stonden veel zakelijke en sociale aangelegenheden op het programma. Met de hoofdleidster Yi Mon zijn alle lopende zaken en het onderhoud van The Golden House doorgesproken. Met U Nayaka en Har Khaw Dee, respectievelijk hoofd van de PDO High School en hoofdleidster van de etnische woongroep, is de nieuwbouw voor de etnische meisjes besproken. Met Nann Myint, manager van het Bridging programma, zijn alle lopende zaken besproken rondom de Engelse vervolgopleiding. Natuurlijk was er ook tijd voor plezier en ontspanning.

Besteding sponsorgeld
Veel sponsorgeld dat afgelopen jaar is ingezameld, heeft een goede bestemming gekregen. Er zijn schoolspullen, schooluniformen, kleding, slippers, toiletartikelen voor alle 200 kinderen aangeschaft. Ook zijn er keukenspullen en andere basisbenodigdheden gekocht.

Bridging programma
Jongeren die klaar zijn met hun middelbare school kunnen sinds enkele jaren deelnemen aan het Bridging programma. Dat programma heeft onze stichting per 1 januari 2014 geadopteerd. Maar liefst 110 jongeren krijgen dagelijks intensief Engelse les volgens de Cambridge methodiek en kunnen elk level afsluiten met een officieel examen. Met de managers Nann Myint en de zes parttime docenten zijn de taken afgestemd. Daarbij zijn ook de managers van het Fast Track programma betrokken, omdat alle parttime docenten ook binnen dat programma werken. Er zijn afspraken gemaakt over organisatie, planning, curriculum, financiën, bibliotheek en nog veel meer.

Nieuwbouw etnische woonvoorziening
Tot nu toe heeft onze stichting zich op het schoolterrein gericht op de woongroep The Golden House en het Bridging programma. Ditmaal is er met het schoolhoofd U Nayaka, de schoolarchitecte Chan Chan en hoofdleidster Har khaw Dee gesproken over nieuwbouw van de etnische woonvoorziening voor 180 meisjes van etnische afkomst. Die wonen nu nog onder primitieve omstandigheden op het schoolterrein. Ook is er een illustratieve film gemaakt.

Ontspanning
Naast alle zake aangelegenheden was er ook veel tijd voor vriendschappelijke gesprekjes met kinderen en de staf, een spelletjesochtend voor de kleintjes, een bezoek aan de Jade Pagode met een groep meiden en een bezoek aan de ouders van Yi Mon en Nann Myint.

Verslaglegging
Klik hier om het complete reisverslag van het werkbezoek te lezen.
Klik hier om de nieuwe film over de drie projecten te bekijken.