Geslaagd werkbezoek in juli

Geslaagd werkbezoek in juli

Geplaatst op: dinsdag 31 juli 2018

In juli heeft onze secretaris Nico Schoenmakers zijn twintigste werkbezoek gebracht aan het project in Mandalay. Het was zoals altijd een zinvolle en hartverwarmende reis. Er stonden veel zakelijke, organisatorische en sociale activiteiten op het programma. Het managementteam van de PDO High School had in april de woongroepen herschikt. Nico heeft met de projectmanagers ter plaatse een nieuw plan ontwikkeld voor nieuwbouw en renovatie van de woongroepen. Met de hoofdleidster Yi Mon zijn plannen gemaakt voor professionalisering van de staf en het aantrekken van eigen docenten. Met de managers van het Engelse Bridging programma is het project geƫvalueerd. Uiteraard was er ook tijd voor plezier en ontspanning.

The Golden House
Met Yi Mon, de hoofdleidster van de woongroep The Golden House, zijn de lopende zaken en het onderhoud van de gebouwen doorgesproken. Het MT had in april, tijdens het zomerreces in Myanmar, de woongroepen herschikt. Alle meisjes wonen nu in de drie gebouwen die we The Golden House noemen. Alle jongens zijn verhuisd naar de Hostel. Hierdoor veranderden de plannen voor nieuwbouw en renovatie. We zijn blij met de herschikking, want nu kunnen we met het ingezamelde sponsorgeld meer bereiken. Yi Mon en haar staf hebben nu de verantwoordelijkheid over 350 kinderen. Er is een plan ontwikkeld om de junior stafleden te scholen en dat is meteen in gang gezet. Daarnaast zijn er eigen docenten aangetrokken voor de eindexamenkandidaten van The Golden House. Met deze pilot hopen we op een hoger slagingspercentage. Het sponsorgeld, dat afgelopen jaar is ingezameld, heeft een goede bestemming gekregen. Er zijn schoolspullen, schooluniformen, kleding, slippers, toiletartikelen voor alle kinderen aangeschaft. Ook zijn er keukenspullen, nieuwe ventilatoren, een televisie, een wasmachine en andere basisbenodigdheden gekocht.

Bridging programma
Jongeren die klaar zijn met hun middelbare school kunnen sinds 2014 deelnemen aan het Bridging programma. Maar liefst 150 jongeren krijgen dagelijks intensief Engelse les volgens de Cambridge methodiek en kunnen elk level afsluiten met een officieel examen. Met de projectmanagers Nann Myint, Shwe Yee Oo en Myi Myo Khaing zijn de successen en knelpunten besproken. Het Bridging programma is veel meer geworden dan alleen een Engels opleidingsinstituut. De studenten volgen er trainingen op het gebied van zelfbewustzijn, communicatie, debatteren en yoga. Tijdens de self-awareness trainingen wordt er twee weken lang gewerkt aan vaardigheden als communiceren, presenteren, samenwerken, eigenaarschap, intrinsieke motivatie, mindfulness en nog veel meer. Bridging is een echte community geworden.

Sociale activiteiten
Voormalig staflid Tsai Tsai was bevallen van haar eerste kindje. Nico heeft samen met de leidsters Yi Mon en Cho Cho een bezoek gebracht aan Tsai Tsai, haar man en haar familie. Ook heeft hij als dank voor de geweldige inspanningen het volledige docententeam van het Bridging programma mee uiteten genomen.