Geslaagde sponsorloop Fioretti College

Geslaagde sponsorloop Fioretti College

Geplaatst op: donderdag 10 mei 2012

“Ik vind het belangrijk dat kinderen in arme landen ook kansen krijgen.” Aan het woord is Nathasja van Rooij (14) uit klas 2f. “Ik vind het leuk om mensen te helpen en daarom heb ik zoveel geld opgehaald voor de sponsorloop van onze school." Het Fioretti College in Veghel heeft ervoor gekozen om de opbrengst van hun Sponsorloop te doneren aan stichting World Child Care. Op dinsdag 3 april hebben honderden onderbouwleerlingen van mavo, vmbo en PrO van het Fioretti College zich fysiek ingespannen voor de jaarlijkse Derde Wereldactie.

Nathasja had met ruim € 75,- de hoogste score van leerjaar 2 mavo-vmbo. Madelief de Beer (13) uit klas 1i mavo-vmbo had zich voorgenomen om minimaal € 100,- op te halen voor de (wees)kinderen. “Ik heb de hele straat gehad en ook mijn oma wilde sponsoren, dus zo heb ik uiteindelijk € 103,- bij elkaar gespaard”. Bram van Haren (13) uit klas 2b van de afdeling praktijkonderwijs (PrO) spande de kroon. Hij haalde in zijn eentje maar liefst € 238,- op. “Ik heb half Nijnsel en half Sint-Oedenrode gehad”, vertelt Bram, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. “Die kinderen verdienen gewoon goed onderwijs, de mogelijkheid om leuke dingen te doen en een betere toekomst!” Dat is klare taal en helemaal waar!

De Sponsorloop heeft uiteindelijk € 10.080,- opgeleverd. Daarmee gaat deze actie op het Fioretti College in Veghel de boeken in als beste sponsorloop sinds 15 jaar. De heer Schoenmakers, secretaris van stichting World Child Care, mocht op woensdagmiddag 10 mei de cheque in ontvangst nemen, uit handen van de heer Van de Rijt, teamleider van leerjaar 2. Naast de drie leerlingen met de hoogste sponsoropbrengst waren ook mevrouw Van de Nieuwenhof namens PrO, de heer Doeswijk namens leerjaar 1 en mevrouw Krul namens leerjaar 2 aanwezig. Ze luisterden allemaal geboeid naar de heer Schoenmakers, die vertelde hoe het sponsorgeld besteed gaat worden.

“Eén van de vier huizen waarin de weeskinderen wonen, verkeert in een hele slechte staat. We gaan voor de kleinste jongens een nieuwe slaapruimte bouwen met op de begane grond een klaslokaal voor remedial teaching. Om te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen straks hun eindexamen halen, wordt er elke dag bijles gegeven in een bepaald vak. Dat gebeurt nu in een rumoerige, rommelige en te kleine ruimte. Zo slaan we met het nieuwe gebouw twee vliegen in één klap. Onze stichting werkt alleen met vrijwilligers, zodat de opbrengst van sponsoracties voor 100% ter plaatse besteed kan worden."

In maart hebben alle onderbouwleerlingen mavo, vmbo en PrO een gastles gekregen en hebben ze tijdens de lessen Mens & Maatschappij kennis gemaakt met het land en de bevolking. Via een aansprekende film hebben de leerlingen ook kennis kunnen maken met de sympathieke en hard studerende groep (wees)kinderen en de school waar maar liefst 7000 kinderen uit arme gezinnen gratis onderwijs krijgen.

Als dank voor hun geweldige inspanningen mochten Nathasja, Madelief en Bram een keuze maken uit een aantal presentjes uit Myanmar. Alle leerlingen en het organiserende team van het Fioretti College werden heel hartelijk bedankt. “En de school kan terugkijken op een uitermate zinvolle activiteit”, benadrukte teamleider de heer Van de Rijt tot slot!