Geslaagde sponsorloop Het Bossche Broek

Geslaagde sponsorloop Het Bossche Broek

Geplaatst op: dinsdag 13 april 2010

Op woensdag 31 maart 2010 hebben ruim 300 kinderen van basisschool Het Bossche Broek (Locatie Zuid) in Den Bosch de benen onder hun lijf vandaag gerend voor stichting World Child Care. De school organiseert elk jaar in de Goede Week een sponsorloop voor een goed doel. Dit jaar viel de keuze op ‘The Golden House’ dat door stichting World Child Care wordt ondersteund. Het weer speelde goed mee en de kinderen wisten waar ze zich voor inspanden. De opbrengst was dan ook gigantisch!

Op dinsdag 23 maart had WCC-secretaris Nico Schoenmakers op school in drie sessies voorlichting gegeven aan de kinderen van Het Bossche Broek. Die voorlichting ging over het leven en welzijn van de ruim honderd weeskinderen in The Golden House. Met name de filmpjes over het dagelijks leven op de grote school in Mandalay maakten veel indruk. Na afloop van de presentaties werden goede vragen gesteld. De kinderen waren – allemaal op hun eigen manier - heel geïnteresseerd in de levensomstandigheden van hun leeftijdgenootjes aan de andere kant van de wereld.

De kinderen van basisschool Het Bossche Broek kregen de opdracht mee om zoveel mogelijk sponsors te zoeken die een klein bedragje wilden geven per gelopen rondje. Dankzij de goede voorlichting ging dat de kinderen goed af. Op de ochtend van de sponsorloop stonden de kinderen te popelen om van start te gaan. Met in het achterhoofd het geluk van de kinderen in The Golden House werden er ongelooflijk veel rondjes gelopen. Eén van de kleuters wilde niet meer stoppen met rennen en brak alle records.

Nadat het geld was opgehaald bij familie, vrienden en buren, werd dat door de leerlingen van groep 8 geteld en gesorteerd. Natuurlijk was iedereen heel benieuwd naar de totaalopbrengst. Op dinsdagmorgen 13 april werd Nico Schoenmakers nogmaals uitgenodigd op de school om een zelfgemaakte cheque én de dozen met geld in ontvangst te nemen. Op de speelplaats werd alles overhandigd en het totaalbedrag onthuld: ruim € 12.500,- Een ongelooflijk grote opbrengst waarmee ontzettend door stichting World Child Care ontzettend veel goed werk gedaan kan worden ter plaatse.

De stichting bedankt alle kinderen van basisschool Het Bossche Broek heel hartelijk voor hun inzet en alle sponsors voor hun gulle bijdrage!