Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Ons nieuws

Geweldige actie 't Schrijverke

Geweldige actie 't Schrijverke Op goede vrijdag zijn alle leerlingen van basisschool 't Schrijverke in Den Bosch in actie gekomen voor stichting World Child Care. De thema's van de actie waren 'vrijheid' en 'de wereld mooier maken'. De kinderen hebben geld ingezameld voor de sanitaire voorzieningen van een nieuw te bouwen huis voor 180 meisjes van etnische afkomst in de stad Mandalay. De actie heeft het prachtige bedrag van 5.000 euro opgeleverd.

Leerlingen van groep 7 en 8 hebben de bestuurders van de stichting geïnterviewd en de verhalen de klassen in gebracht. Ook zijn er filmpjes van de projecten bekeken en zijn de leskoffers met Birmese spulletjes in de klassen getoond en besproken. De actie bestond uit een beautydag en een sponsorloop. We danken de kinderen, de ouders en het personeel van 't Schrijverke van harte.

Ons nieuws