Grote aardbeving in Myanmar

Grote aardbeving in Myanmar

Geplaatst op: woensdag 24 augustus 2016

In het midden van Myanmar zijn bij een aardbeving zeker drie doden gevallen, onder wie twee kinderen. In de stad Bagan werden door de beving een paar van de wereldberoemde pagodes beschadigd. De beving had volgens de Myanmarese regering een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. In Bagan staan een paar duizend boed­dhis­ti­sche tem­pels, die zijn gebouwd tussen de negende en veertiende eeuw. De stad is een toeristische trekpleister in Myanmar. In het bevingsgebied wonen niet veel mensen.

Twee meisjes kwamen om toen een rivieroever door de schok inzakte. Een volwassene kwam om toen in het dorp Pakkoku een tabaksfabriekje instortte. Daarbij raakte ook iemand zwaargewond.

Het epicentrum van de beving lag op 143 kilometer ten westen van de stad Meiktila, tussen Mandalay en de hoofdstad Naypyidaw. De beving was op een diepte van ongeveer 84 kilometer en zulke bevingen veroorzaken doorgaans minder schade. Gebouwen in Yangon, de grootste stad van het land, bewogen tijdens de aardbeving, maar er zijn geen meldingen van ernstige schade. Ook honderden kilometers verderop in de Thaise hoofdstad Bangkok en in Bangladesh werden schokken gevoeld.