Grote sponsoractie op Elde College

Grote sponsoractie op Elde College

Geplaatst op: maandag 05 januari 2015

De leerlingen van het Elde College in Schijndel en Sint-Michielsgestel hebben op vrijdag 19 december een sponsorloop gehouden voor ons project op de PDO High School in de stad Mandalay in Myanmar. In de weken ervoor hebben Nico Schoenmakers en Annemarie Straatsma 41 gastlessen verzorgd op de middelbare school. De leerlingen hebben op allerlei manieren geld ingezameld voor de (wees)kinderen van The Golden House. Er werden klusjes gedaan, de leerlingen zijn met een sponsorkaart langs de deuren geweest en er is een kerstmarkt georganiseerd.

Op vrijdagmorgen 19 december viel de regen met bakken uit de lucht. Maar de leerlingen liepen op positieve wijze de tocht van 10 kilometer en trotseerden het slechte weer. In Schijndel stond halverwege een oliebollenkraam klaar en in Sint-Michielsgestel op school. De leerlingen hebben ruim € 19.000,- opgehaald. € 2.000,- wordt gestort in het Elde Fonds en € 17.000,- is voor onze stichting. Dit is een ongelooflijk knappe prestatie, waarvoor heel veel dank.

Onderwijsinstituut
Het geld zal voor een deel besteed worden aan het opzetten van een kleinschalig onderwijsinstituut, waar op gedegen wijze het vak Engels gedoceerd zal worden. Niet alleen voor de afgestudeerde jongeren van The Golden House, maar ook voor de Engelse docenten van de PDO Hiogh School en docenten uit de regio die op de school op zomercursus komen. Het project is een samenwerking van stichting World Child Care, de Amerikaanse NGO New Education Highway, Stichting Marcus en Wilde Ganzen.