Herbouw huis 2 gaat van start

Herbouw huis 2 gaat van start

Geplaatst op: zondag 18 november 2012

De woongroep 'The Golden House' op het schoolterrein van de PDO High School in Mandalay bestaat uit vier huizen. Twee van deze huizen zijn in mei 2008 aangekocht, direct na de cycloon 'Nargis'. In 2010 heeft stichting World Child Care een bamboehuis geplaatst voor de oudere jongens. In 2011 hebben we met steun van een particuliere donateur, MR. Brian Pringle uit Australiƫ, een prachtige nieuwe woonvoorziening gerealiseerd voor de oudere meisjes. Dit huis is in februari geschilderd, ingericht en in gebruik genomen.

Eén van die huizen die in 2008 aangekocht is, verkeert in een zeer slechte staat. Dit jaar hebben we als stichting tekeningen en een begroting laten maken voor een nieuw multifunctioneel woongebouw. De kosten voor het nieuwe gebouw komen neer op 70.000 euro. Als stichting zijn we in staat om 40.000 euro te investeren. Dankzij twee private donateurs uit Australie, Mr. Brian Pringle en Mr. David Cruse, hebben we de beschikking over nog eens 20.000 euro. Dat is voldoende om met de bouw van start te gaan. We zijn verheugd te kunnen melden dat komende weken met de sloop van het oude huis en de bouw van het nieuwe huis gestart kan worden. Voor de ontbrekende 10.000 euro wordt er met Kerst een sponsoractie georganiseerd op het Elde College in Schijndel. De ontbrekende 10.000 euro zijn met name nodig voor de afwerking en inrichting van het gebouw. Gezien de snel stijgende prijzen in Myanmar verwachten we dat dit bedrag nog wel wat hoger zal uitvallen.

Het nieuwe huis krijgt in eerste instantie twee bouwlagen. Dat kunnen er in de toekomst eventueel vier worden. Op de eerste verdieping wordt een grote slaapzaal gemaakt voor 30 kleine jongens in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Op de begane grond wordt een multifunctionele ruimte gerealiseerd voor eten, bijles en recreatie. Ook worden er twee toiletten en twee douches gebouwd. Sinds kort heeft The Golden House een separate watervoorziening en is men niet meer direct afhankelijk van de toevoer vanuit de centrale grondwaterpomp van PDO. Dat is een flinke vooruitgang en maakt de bouw van de toiletten en douches tot een logische onderneming.

Via de website zal de bouw van het nieuwe huis te volgen zijn. Zo gauw we foto's hebben, plaatsen we die ook op onze site.