Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Hevige moessonregens in Myanmar

Hevige moessonregens in Myanmar Begin augustus heeft een modderstroom in het zuidoosten van Myanmar 56 dodelijke slachtoffers gemaakt. Tientallen huizen in een dorp bij de stad Paung werden bedolven. Sindsdien zijn graafmachines en bulldozers bezig geweest met het ruimen van puin en zoeken naar slachtoffers. Tientallen mensen zijn onder de modder vandaan gehaald. Ook in omliggende dorpen zijn gebouwen weggevaagd en wegen onbegaanbaar geworden. Jaarlijks krijgt Myanmar in de zomermaanden met de gevolgen van moessonregens te maken.

Sinds begin juni zijn daardoor 145.000 inwoners ontheemd geraakt, meldt de VN-missie in het land. Volgens het Ministerie van Rampenbestrijding zit inmiddels zeker de helft van hen in een evacuatiekamp. Het noodweer houdt ondertussen aan. Dat brengt behalve modderstromen ook andere gevaren met zich mee, zoals vervuiling van het drinkwater. Unicef heeft hygiënekits, jerrycans en ander materiaal naar de regio gestuurd.

Extern nieuws