Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Indrukwekkende film 'The Lady'

Indrukwekkende film 'The Lady' De film 'The Lady' vertelt het waargebeurde verhaal van de Birmese activiste Aung San Suu Kyi en haar man Michael Aris. Het is een liefdesverhaal over opoffering, toewijding en keuzes in de strijd voor democratie. In 1989 werd ze door het militaire bewind onder huisarrest geplaatst. Een gevaar voor de staatsveiligheid heette het. Nog steeds is het niet te begrijpen dat de Veiligheidsraad in 2009 niet bij machte was een unaniem standpunt over de veroordeling van de Nobelprijswinnares in te nemen. Na een schijnproces werd ze veroordeeld tot drie jaar celstraf en dwangarbeid.

Het kostte scenarioschrijfster Rebecca Frayn drie jaar om het script The lady gereed te krijgen en had daarvoor talloze interviews met mensen uit haar directe omgeving. Volgens ingewijden komt dit scenario dichtbij het werkelijke levensverhaal van de nationale heldin van Myanmar.

Klik hier om de trailer van deze indrukwekkende film te bekijken.

Extern nieuws