Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Japan scheldt schuld Myanmar kwijt

Japan scheldt schuld Myanmar kwijt Japan scheldt Myanmar een schuld van 500 miljard yen (4,4 miljard euro) kwijt en zal er alles aan doen om de economische groei van het land mogelijk te maken. Dat zei de Japanse minister van Financiƫn, Taro Aso, donderdag. Die steun is wel afhankelijk van de voortzetting van democratische hervormingen. In april schold Japan Myanmar ook al een schuld van bijna 3 miljard euro kwijt.

De steun wordt gezien als teken dat Japan probeert de Chinese invloed in Myanmar te beteugelen. China is de voornaamste handelspartner van het 64 miljoen inwoners tellende land. Japan haalde recentelijk al de banden aan met India, dat grenst aan Myanmar, in een poging de eigen stilgevallen economie een impuls te geven.

Volgens kenners zijn de Japanse avances niet zonder risico. "China beschouwt Myanmar als thuismarkt en is zeer gevoelig voor Amerikaanse en Japanse activiteiten in het land. Myanmar zou wel eens een nieuwe bron van conflict kunnen worden naast de eilanden waarover Japan en China twisten", aldus hoofdeconoom Takuji Okubo van Japan Macro Advisors.

Extern nieuws