Kerken in Rosmalen in actie voor Myanmar

Kerken in Rosmalen in actie voor Myanmar

Geplaatst op: donderdag 01 mei 2014

Het is alweer even geleden dat er in de beide kerken in Rosmalen actievieringen plaatsvonden voor onze stichting. Ook de eerste communicantjes uit Rosmalen hebben zich voor deze kinderen ingespannen. We willen graag terugblikken op deze vieringen en activiteiten. De actievieringen op 23 februari voor de weeskinderen in Myanmar hebben veel indruk gemaakt op de parochianen. Ze werden inhoudelijk voorbereid door Nico Schoenmakers, Miriam Spijkers en Camiel van der Heiden, alle drie ook betrokken bij het parochiekoor Musica.

Koor Musica luisterde de beide vieringen op met passende gezangen. Muzikaal leider Nico Schoenmakers zong recht uit het hart een zelfgeschreven lied, met als titel: ‘Wil jij mijn nieuwe papa zijn’. In de week voorafgaand aan de vieringen heeft hij samen met zijn vrouw Frederique een presentatie verzorgd over het land, de cultuur, de school en de weeskinderen in de parochiezaal van de Laurentiuskerk. Maar liefst 45 belangstellenden luisterden die avond geboeid naar de uiteenzetting.

De deurcollectes na afloop van de vieringen én de giften die tijdens de presentatieavond overhandigd werden, levereden een totaalbedrag op van 1.760 euro. Tijdens zijn werkbezoek in maart heeft Nico Schoenmakers het sponsorgeld een goede bestemming kunnen geven. Er zijn schoolspullen, schooluniformen, kleding, slippers, toiletartikelen en andere basisbenodigdheden voor alle 150 kinderen aangeschaft. Ook was er nieuwe keukenapparatuur nodig.

Heitje voor een karweitje
De eerste communicantjes in Rosmalen hebben zich ook ingespannen voor hetzelfde project. Op zaterdag 22 maart verzorgden Nico Schoenmakers en Camiel van der Heiden een presentatie voor de communicantjes en hun ouders. Daarna zijn de kinderen aan de slag gegaan om via heitje voor een karweitje geld bij elkaar te sprokkelen. Dat heeft een prachtig bedrag opgeleverd van 730 euro, dat tijdens de Paasvieringen in de Laurentiuskerk en de Lambertuskerk overhandigd werd.

Veel dank
Grandioos dat de parochie Heilige Maria & Heilige Johannes, de parochianen in Rosmalen, Koor Musica, de werkgroep Eerste Communicantjes, de kinderen en hun ouders dit initiatief wilden steunen!