Myanmar 5x in reisprogramma 3 op reis

Myanmar 5x in reisprogramma 3 op reis

Geplaatst op: zaterdag 19 januari 2013

Myanmar, het best bewaarde geheim van Azië, had tot 2010 een toerismeboycot. Patrick Lodiers gaat voor 3 op Reis op ontdekkingsreis. Myanmar is een omstreden land: de militaire didactuur heeft er decennialang voor gezorgd dat het land los stond van de wereld. Voor Patrick reden om namens 3 op Reis alsnog de mooiste plekken te ontdekken en de lokale bevolking te ontmoeten. In vijf afleveringen maakt hij kennis met het Boeddhisme en spreekt hij voor het eerst openlijk met de inwoners over de veranderingen in het land.

Mooie reis
"Sinds het regime de touwtje langzaam laat vieren is het mogelijk het land te ontdekken en de bevolking te ontmoeten", aldus Patrick. "Myanmar is een land in de ban van 'hope', 'change' en Aung San Suu Kyi, de vrouwen die haar eigen vrijheid opofferde voor dat van de bevoking. Met een glimlach op mijn gezicht, mooie beelden op mijn netvlies en een licht optimistisch gevoel denk ik terug aan mijn reis naar Myanmar."

Eerste aflevering
De eerste aflevering staat in het teken van de grootste stad Yangon. De stad is officieel geen hoofdstad meer, maar veel inwoners zien Yangon nog wel zo. Het leven in Yangon speelt zich af op straat en kenmerkend voor de stad zijn de vele parken, bomen en koloniale gebouwen uit de Britse tijd. Bekijk de eerste aflevering.

Tweede aflevering
Patrick Lodiers reist verder in Myanmar en bekijkt onder andere de duizenden tempels en pagodes van Bagan. Bekijk de tweede aflevering.