Nederland ontvangt president Thein Sein

Nederland ontvangt president Thein Sein

Geplaatst op: donderdag 11 september 2014

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en minister-president Rutte ontvingen op dinsdag 9 september president Thein Sein van Myanmar. Het werkbezoek startte op het Ministerie van Algemene Zaken. President Thein Sein werd daarbij vergezeld door enkele ministers. Tijdens de ontmoeting spraken zij over de bilaterale en economische relaties, maar ook over de sociale en politieke hervormingen in Myanmar. Aansluitend ontving de Koning de president in audiëntie op Paleis Noordeinde. Koningin Máxima ontving president Thein Sein in haar hoedanigheid van speciaal pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) op de Eikenhorst.

De delegatie onder leiding van president Thein Sein bracht een tweedaags werkbezoek aan Nederland. Het bezoek diende ter versterking van de bilaterale relaties en de toekomstige samenwerking tussen Nederland en Myanmar. De focus lag tijdens deze twee dagen op watermanagement en tuinbouw.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu toonde de delegatie de Maeslantkering. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bood de delegatie namens de regering een lunch aan op het Catshuis met als thema Aid and Trade. Ook staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken was daarbij aanwezig. Minister Ploumen zat tevens een rondetafelgesprek voor tussen de delegatie uit Myanmar en deelnemers uit het Nederlandse bedrijfsleven.