Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Nieuwjaar voor het eerst groots gevierd

Nieuwjaar voor het eerst groots gevierd Myanmar heeft het nieuwe jaar ingeluid met een groot vuurwerkspektakel. Op een groot veld in de hoofdstad Yangon hadden zich tienduizenden mensen verzameld om gezamenlijk af te tellen tot het nieuwe jaar. Honderden mensen dansten op de tonen van de muziek die op het hoofdpodium werd gespeeld, terwijl andere feestvierders zittend op matjes toekeken naar het vuurwerk. Op een groot scherm werd afgeteld en werden beelden getoond van nieuwjaarsfeesten in Singapore, Maleisië, Indonesië en Thailand.

Het was dit jaar voor het eerst dat de jaarwisseling in Myanmar zo groots werd gevierd. Dat kan in het licht gezien worden van de positieve politieke ontwikkelingen. Voorheen vierden mensen thuis oud en nieuw.

Extern nieuws