Onderwijssituatie in Myanmar is zorgelijk

Onderwijssituatie in Myanmar is zorgelijk

Geplaatst op: donderdag 01 juni 2023

In Myanmar is het zomervakantie in de maanden april en mei. Normaliter starten alle scholen weer rond 1 juni. Door de militaire coup zijn echter vrijwel alle scholen in het land gesloten. De leraren van de overheidsscholen staken, met gevaar voor eigen leven. De kloosterscholen zijn deels open. Alleen kinderen van rijkere families kunnen naar priv├ęscholen. Dit is nu al het vierde schooljaar op een rij dat heel veel kinderen en jongeren geen onderwijs kunnen genieten. Eerst door de corona-lockdowns en nu dus vanwege de politieke situatie.

Gelukkig draait de PDO High School in Mandalay, waar we als stichting sinds 2009 actief zijn, wél op volle toeren. Het is er drukker dan ooit op het schoolterrein. Tijdens het zomerreces werd de school een toevluchtsoord voor kinderen en jongeren die in hun dorpen niet veilig waren. Die groep is gebleven en de kinderen en jongeren die voor de vakantie naar huis zijn gegaan, zijn per 1 juni bijna allemaal teruggekeerd. The Golden House en The Hostel zijn momenteel overvol. Deze kinderen en jongeren hebben geluk. Ze kunnen naar school in een relatief veilige situatie!

Als stichting proberen we de school en onze projecten zo goed mogelijk te ondersteunen, met de beperkte middelen die we als stichting hebben. Het valt niet mee om in deze tijd voldoende sponsors en donoren te vinden voor ons werk ter plaatse. Mocht u ons willen steunen, kijk dan eens onder het menu-item Sponsormogelijkheden. Hartelijk dank voor uw hulp!