Ontmoeting met ambassadeur

Ontmoeting met ambassadeur

Geplaatst op: maandag 30 maart 2020

Op 25 februari hadden onze secretaris Nico Schoenmakers en vrijwilligster Joke Huisintveld een ontmoeting met de Nederlandse ambassadeur in Myanmar. Nederland heeft sinds 3,5 jaar een ambassade in de voormalige hoofdstad Yangon. Tijdens een drie uur durende ontmoeting met ambassadeur Wouter Jurgens werd er gesproken over veel verschillende onderwerpen.

Op de ambassade werken inmiddels acht mensen. Ze houden zich met name bezig met watermanagement- en landbouwprojecten. De ambassadeur heeft in principe nog een half jaar te gaan in Myanmar, maar overweegt om een jaar bij te tekenen, omdat hij dan in november de nieuwe verkiezingen van dichtbij mee kan maken.

Het drietal heeft het uitgebreid over de politieke situatie gehad. Uiteraard is ook het conflict in de provincie Rakhine besproken. Wouter Jurgens kon veel zaken nuanceren en dat was erg interessant en leerzaam.

Vervolgens vertelden Nico en Joke over de ontstaansgeschiedenis van stichting World Child Care en de projecten in Mandalay. De ambassadeur had zich goed ingelezen en stelde belangstellende vragen. Hij gaat onze stichting aanbevelen bij twee Nederlandse bedrijven die momenteel in de buurt van de stad Mandalay actief zijn. Wellicht komt daaruit een mooie samenwerking tot stand.

De ambassadeur was erg gecharmeerd van ons Bridging programma. Het aanleren van Engels en meta-vaardigheden aan jongeren, zorgt voor een stroom van gekwalificeerde jongvolwassenen, waar deze bedrijven in de toekomst wellicht ook nog wat aan hebben. Verder is er nog kort gesproken over wonen en werken in Myanmar. Het was een leuke, interessante en leerzame dag.