Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Oproep tot democratische verkiezingen

Oproep tot democratische verkiezingen De Amerikaanse president Barack Obama roept op tot vrije verkiezingen in Myanmar. Volgend jaar vinden er verkiezingen plaats in het Zuidoost-Aziatische land, en die moeten vooral eerlijk verlopen, aldus Obama. Hij had in Myanmar een ontmoeting met oppositieleidster Aung San Suu Kyi. Volgens de Amerikaanse president is het democratische proces in Myanmar niet afgerond, noch onomkeerbaar. Hij voegde er snel aan toe dat hij Myanmar niet wil opleggen wie de volgende president moet worden en erkende dat er "in de voorbije twee jaar belangrijke veranderingen zijn doorgevoerd."

Obama had gesprekken over het tempo van de hervormingen in Myanmar met Suu Kyi en met president Thein Sein. Suu Kyi zoekt steun voor een campagne om de grondwet nog voor de verkiezingen te wijzigen, maar het nog steeds machtige leger heeft vetorecht bij grondwetswijzigingen.

Extern nieuws