Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Ons nieuws

Pandaw House in gebruik genomen

Pandaw House in gebruik genomen We hebben dit jaar twee extra verdiepingen kunnen bouwen op Pandaw House. Dat is één van onze woonvoorzieningen op de PDO High School in Mandalay. De uitbreiding was mogelijk dankzij een bijdrage van de Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch, onze private Australische donateur Mr. Brian Pringle en de Penti Foundation. Er sliep nog steeds een groep van 25 kinderen in een oud particulier huis, dat we in 2008 aankochten. Deze kinderen konden nu overhuizen naar het nieuwe gebouw. Dat was een feestje voor ze en 's avonds hoorde onze hoofdleidster Yi Mon ze dansen en zingen in hun nieuwe kamer.

Omdat we twee extra verdiepingen hebben gebouwd op Pandaw House, is de meditatieruimte voor de meisjes verhuisd van de eerste naar de derde etage. We hebben de monniken van de school gevraagd om ons gebouw en onze Boeddha opnieuw in te zegenen. Dat wilden ze heel graag doen. Het was bijzonder om deze ceremonie opnieuw mee te maken.

Ons nieuws