Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Regering laat 25.000 gevangenen vrij

Regering laat 25.000 gevangenen vrij Myanmar heeft in april bijna 25.000 gevangenen vrijgelaten om de druk op gevangenissen te verlagen tijdens de coronacrisis. Het gaat om ongeveer een kwart van alle mensen die in het Aziatische land een celstraf uitzitten. Ieder jaar verleent Myanmar amnestie aan gevangenen tijdens de nieuwjaarsvakantie, maar nog nooit waren het er zo veel. De autoriteiten laten weten dat in totaal 24.896 gevangenen worden vrijgelaten, onder wie 87 buitenlanders.

Velen van hen zitten in gevangenissen die door Human Rights Watch (HRW) "overbevolkt en onhygiënisch" worden genoemd. Volgens de mensenrechtenorganisatie zitten in Myanmar ongeveer 100.000 mensen vast, terwijl er maar plek is voor 62.000 gevangenen. Bronnen hebben aan persbureau AFP laten weten dat onder de veroordeelden die worden vrijgelaten ook 1500 Rohingya zijn. Leden van die islamitische minderheid worden al tijden onderdrukt in Myanmar.

Extern nieuws