Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Rohingya's blijven uit Myanmar vluchten

Rohingya's blijven uit Myanmar vluchten De Rohingya moslims blijven uit Myanmar vluchten. Zeid Ra'ad al Hussein, de hoge commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, liet weten dat sinds begin dit jaar ruim elfduizend Rohingya naar Bangladesh zijn uitgeweken. "Ze vluchten nog steeds voor vervolging", zei Ra'ad al Hussein over de islamitische minderheid. "Om te kunnen vluchten, zijn ze zelfs bereid te riskeren dat ze op zee om het leven komen."

De Rohingya moslims blijven uit Myanmar vluchten. Zeid Ra'ad al Hussein, de hoge commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, liet weten dat sinds begin dit jaar ruim elfduizend Rohingya naar Bangladesh zijn uitgeweken. "Ze vluchten nog steeds voor vervolging", zei Ra'ad al Hussein over de islamitische minderheid. "Om te kunnen vluchten, zijn ze zelfs bereid te riskeren dat ze op zee om het leven komen."

Bijna 700.000 Rohingya's zijn vorig jaar uit Myanmar gevlucht. Myanmarese veiligheidstroepen stelden een operatie tegen de Rohingya's te zijn begonnen, als reactie op aanvallen door opstandelingen van deze islamitische bevolkingsgroep. De gevluchte Rohingya's zijn in buurland Bangladesh in kampen terechtgekomen. Daar zijn de omstandigheden erbarmelijk.

Extern nieuws