Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Rohingya's willen niet terug

Rohingya's willen niet terug Vele naar Bangladesh gevluchte Rohingya's protesteren tegen hun repatriëring. De eerste leden van de moslimminderheid zouden eind 2018 vertrekken naar Myanmar, maar dat is niet gebeurd. Bangladesh en Myanmar maakten in oktober afspraken over de repatriëring van honderdduizenden Rohingya's. Ambtenaren hadden onlangs nog verklaard dat de eerste groep vluchtelingen klaar was voor vertrek naar Myanmar. Er zijn zelfs families uit de vluchtelingenkampen vertrokken, omdat ze niet terug willen naar Myanmar. Zij vrezen er niet veilig te zijn.

Ruim 700.000 Rohingya's vluchtten vorig jaar naar Bangladesh, nadat het Myanmarese leger in toenemende mate geweld tegen de minderheid gebruikte. De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties en hulporganisaties zijn kritisch over de overeenkomst tussen de regeringen van beide landen. De organisaties zijn bang zijn voor de veiligheid van de Rohingya's in Myanmar.

Extern nieuws