Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Samenscholingsverbod afgeschaft

Samenscholingsverbod afgeschaft De hervormingsgezinde regering van Myanmar heeft op dinsdag 29 januari 2013 besloten het verbod op samenscholingen af te schaffen. Het verbod was 25 jaar van kracht en werd ingesteld een dag nadat de militaire junta in Myanmar de macht had gegrepen. Volgens de staatskrant Myanma Ahlin werd het samenscholingsverbod afgeschaft omdat het niet in lijn was met de grondwet. Het samenscholingsverbod werd door de junta, die tot 2011 aan de macht was, toegepast om dissidenten de mond te snoeren.

Het was verboden om op straat marsen of optochten te houden waar meer dan vier mensen aan deelnamen. Ook het geven van toespraken voor meer dan vier mensen was niet toegestaan. Overtreding van het verbod werd door de rechtbank zwaar bestraft.

Na het aantreden van de regering van president Thein Sein in 2011 zijn in Myanmar hervormingen in gang gezet, zoals het opheffen van de strenge censuur.

Extern nieuws