Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiëne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Ons nieuws

School gesloten wegens corona

School gesloten wegens corona De Phaung Daw Oo High School is voor een periode van zes weken afgesloten. Je mag er alleen in en uit met een pasje. De reden is uiteraard de op de loer liggende corona-besmetting. Normaliter hebben op deze school dagelijks 8.500 kinderen en jongeren gratis onderwijs. Gelukkig is het zomerreces aangebroken en zijn de meeste kinderen en jongeren naar huis, ook zij die in de woongroepen wonen.

In onze woongroep de Golden House zorgen we momenteel nog voor 35 kinderen, die niet naar huis kunnen omdat ze veelal geen thuis hebben. Normaliter wordt er gezorgd voor ruim 400 kinderen en jongeren. Hoofdleidster Yi Mon heeft extra hygiënische voorzorgsmaatregelen getroffen en de kinderen hebben instructie gekregen.

Op 1 juni begint het nieuwe schooljaar. Het is nog maar de vraag of de school op die datum weer open kan. Deskundigen vrezen dat er in Myanmar nog een grote golf van corona-besmettingen zal komen.

Ons nieuws