Sponsoractie op Het Palet in Amstelveen

Sponsoractie op Het Palet in Amstelveen

Geplaatst op: maandag 08 april 2013

Op basisschool Het Palet Zuid in Amstelveen is op maandag 8 april een sponsoractie van start gegaan voor de weeskinderen in The Golden House. Het project duurt twee weken. ’s Morgens hebben achtereenvolgens de kleuters, de leerlingen van groep 3-4-5 en de leerlingen van groep 6-7-8 geboeid zitten luisteren naar het verhaal van Nico Schoenmakers, secretaris van stichting World Child Care. De getoonde filmpjes maakten veel los bij de kinderen. Na afloop werden er veel goede vragen gesteld.

Twee weken lang gaan alle 230 kinderen heitje-voor-karweitje doen. Kleine klusjes voor de ouders, grootouders, familieleden en buren, waarvoor de kinderen een beetje geld krijgen. Zo sparen ze hun spaarpotjes vol. Aan het enthousiasme van de leerkrachten van Het Palet Zuid zal het zeker niet liggen. Die stonden op maandagmorgen in oranje monnikenpij met wierookstokjes in de hand de kinderen en hun ouders op te wachten aan de schooldeur. Binnen waren er posters opgehangen en foto’s van alle (wees)kinderen. Ook werd er tempelmuziek gedraaid.

We hopen dat deze actie een succes wordt en danken alvast iedereen die eraan meewerkt. Tijdens het eindfeest van dit schooljaar zal het totaalbedrag bekend gemaakt worden en overhandigd worden aan iemand van de stichting.