Sponsorloop Elde College groot succes

Sponsorloop Elde College groot succes

Geplaatst op: dinsdag 05 februari 2013

De bovenbouwleerlingen van het Elde College in Schijndel hebben net voor de kerstvakantie een prachtig bedrag ingezameld voor weeskinderen in Myanmar. De kerstactie en de sponsorloop hebben tezamen bijna 9.200 euro opgeleverd. De cheque werd op 31 januari officieel overhandigd aan Nico Schoenmakers, secretaris van stichting World Child Care. Dat gebeurde door Gerard Spijkers, sectordirecteur vmbo en praktijkonderwijs, Michel Dankers, voorzitter van het College van Bestuur en Julia van Dorsten uit Vwo 6, lid van de Leerlingenraad.

Het was de Leerlingenraad die voor dit sympathieke en kleinschalige project van stichting World Child Care had gekozen. ”Als school vinden we het heel belangrijk dat onze leerlingen rekening leren houden met de zwakkeren en kansarmen in de wereld”, aldus Michel Dankers. “Daarom organiseren we jaarlijks vlak voor kerst een activiteit voor minderbedeelden in een ontwikkelingsland. Dit jaar was dat Myanmar.”

“We bieden zo’n 120 weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen de mogelijkheid om de middelbare school te doorlopen en daarna een vak te leren”, aldus Nico Schoenmakers. “We hebben in de afgelopen jaren al veel aan woon-, studie- en levensomstandigheden van deze kinderen kunnen verbeteren. En elke euro wordt voor honderd procent ter plaatse besteed. We starten binnenkort met de bouw van een nieuwe, multifunctionele woonvoorziening voor een deel van de groep. Ook wordt er een studiereserve aangelegd, zodat de kinderen na de middelbare school verder kunnen studeren en later op eigen benen kunnen staan.”

“Onze leerlingen hebben hun best gedaan om sponsorgeld in te zamelen bij hun ouders, grootouders, familieleden, vrienden en buren”, geeft Gerard Spijkers aan. “Omdat het niet om het aantal kilometers ging, kon er gerust met een vast bedragje gesponsord worden. En dat heeft gewerkt, want bijna 9.200 euro is een score om trots op te zijn!”