Video van het Bridging programma

Video van het Bridging programma

Geplaatst op: maandag 22 augustus 2016

Goede beheersing van de Engelse taal is een pré in Myanmar en biedt toekomstperspectieven voor jongeren. Het zorgt voor betere kansen op de arbeidsmarkt, zowel in het bedrijfsleven, de zorg, het toerisme als het onderwijs. Daarom is stichting World Child Care een Engelse vervolgopleiding gestart voor jongeren van de PDO High School die klaar zijn met hun eindexamen. Het Bridging programma bestaat uit twee pijlers, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: Taalles (woordenschat, spelling, grammatica) en Sociale Wetenschappen (waaronder discussiegroepen).

Er wordt gebruik gemaakt van de Cambridge methodiek. Na het doorlopen van een level kunnen de jongeren examen doen en ontvangen zij een officieel certificaat. Er nemen jaarlijks zo’n 150 studenten deel aan het programma. Dat zijn veelal jonge stafleden en beginnende docenten van de PDO High School. Dankzij het Bridging programma worden hun kennis en vaardigheden sterk vergroot. En daarmee ook hun kansen op een goede baan.

Klik hier om de promotiefilm van het Bridging programma te bekijken. De film geeft een goed beeld van de opleiding, het enthousiasme van de jongeren en de kansen die zij hierdoor krijgen.