Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Vissers redden Birmese vluchtelingen

Vissers redden Birmese vluchtelingen Op 27 februari hebben vissers voor de Indonesische kust 121 bootvluchtelingen uit Myanmar gered. Ze behoren tot de moslimminderheid van de Rohingya's, die de afgelopen maanden een golf van geweld moesten ondergaan. De boot werd gisteren voor de provincie Atjeh drijvend op het water ontdekt, zei een woordvoerder van de autoriteiten. Aan boord bevonden zich ook twee kinderen en zes vrouwen. "Ze waren allen uitgehongerd, omdat hun voorraden uitgeput waren", zei de woordvoerder.

De vluchtelingen werden overgedragen aan de immigratiedienst van de stad Lhokseumawe. De Rohingya's leven voornamelijk in het grensgebied tussen Myanmar en Bangladesh. Steeds weer proberen Rohingya's over zee naar Australië of Maleisië te geraken. In november zonk een overvolle motorboot met 125 vluchtelingen.

Extern nieuws