Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Ons nieuws

Voortaan eigen drinkwatervoorziening

Voortaan eigen drinkwatervoorziening Met steun van Brian Pringle, een private donateur uit Australiƫ waarmee stichting World Child Care al een paar jaar intensief samenwerkt, is er vorig jaar een waterzuiveringsinstallatie geplaatst in the Golden House. Grondwater, dat uit grote diepte naar boven wordt gepompt, wordt in deze installatie gezuiverd. Het was lange tijd spannend of het water ook daadwerkelijk goed drinkwater zou zijn. Onlangs kwamen de testresultaten van het laboratorium binnen en daarmee ook het goede nieuws: het weeshuis kan voortaan voorzien in haar eigen drinkwater.

Weer een stapje verder op de weg naar de zelfvoorzienigheid. Met dank aan Brian Pringle, die dit project mogelijk heeft gemaakt.

Ons nieuws