Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Vredesbesprekingen in Myanmar

Vredesbesprekingen in Myanmar Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 mei vonden In Myanmar nieuwe vredesbesprekingen plaats, die een einde moeten maken aan een van de langst durende gewapende conflicten in de wereld. Het overleg tussen de regering en verschillende rebellengroepen staat onder leiding van Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi en vindt plaats in de hoofdstad Naypyitaw. De 71-jarige Suu Kyi is sinds april 2016 regeringsleider van Myanmar. De vredesbesprekingen duurden vier dagen.

Het conflict bestaat al sinds het land zich afscheidde van Groot-Brittannië in 1948. Toen kwamen ook enkele autonome regio's onder gezag van de nieuwe regering. Deze regio's zeggen jaren te zijn uitgebuit en onderdrukt onder meer vanwege de bodemschatten.

Extern nieuws