Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

Vrijlating politieke gevangenen

Vrijlating politieke gevangenen Eind juli heeft president Thein Sein van Myanmar besloten ongeveer 70 politieke gevangenen vrij te laten. Thein Sein zelf tekende het bevel tot amnestie, aldus zijn raadgever. Onder de gevangenen die amnestie krijgen, heeft een dertigtal banden met rebellen van de etnische Kachin-minderheid, met wie de regering probeert een bestand te vinden. Sinds het formele einde van de militaire junta in maart 2011, heeft het regime in verschillende golven honderden opposanten, monniken, journalisten en advocaten vrijgelaten.

De schattingen over het aantal gewetensgevangenen die nog vastzitten, verschillen naargelang van de bron. Volgens de parlementaire oppositie gaat het om een honderdtal gevangenen, volgens de vereniging voor bijstand aan politieke gevangenen AAPP gaat het om meer dan 150 mensen.

De militaire junta in Myanmar heeft steeds het bestaan van politieke gevangenen ontkend. In november vorig jaar kondigde president Thein Sein echter de oprichting van een comité aan dat hen moet aanduiden binnen de gevangenisbevolking. Tijdens een recent bezoek aan Londen beloofde de president de vrijlating van alle politieke gevangenen tegen het einde van het jaar.

Extern nieuws