Ontvang onze nieuwsbrief
Stichting World Child Care

Stichting World Child Care ondersteunt kansarme (wees)kinderen en jongeren tot en met twintig jaar, die leven in ontwikkelingslanden. Denk daarbij aan gezonde voeding, kleding, huisvesting, educatie, hygiƫne en medische verzorging. World Child Care is momenteel met name actief in Myanmar.

Extern nieuws

VS verlichten handelssancties

VS verlichten handelssancties De Verenigde Staten verlichten de handelsbeperkingen op Myanmar door zendingen via zijn havens en vliegvelden voor een periode van zes maanden door te laten. Dit maakten VS-functionarissen maandag bekend. Met de maatregel willen de VS de oppositiepartij van Myanmar steunen na de historische verkiezingszege in november. Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi won met haar Nationale Liga de eerste vrije verkiezingen in 25 jaar tijd. De verlichting van de handelssancties geldt ook voor haventerminals en luchthavens die op de Amerikaanse zwarte sanctielijst staan.

Vorige maand nog werd bekend dat grote Amerikaanse banken zoals Citigroup, Bank of America en PNC Financial snijden in de handelsfinancieringen met Myanmar. Dit na de ontdekking dat de belangrijkste haventerminal in het land wordt bestuurd door een zakenman die op de zwarte lijst van Washington staat.

Extern nieuws